|
|
|
...
Végy hozzá
2,5 dl tejszínt,
3 dkg krémsajtot és
1 kávéskanál
curryt.
A krémsajtot keverd habosra, add hozzá a curryt, majd
apránként forgasd bele a tejszínt. (A curryt helyettesítheted
más illatos fűszerrel is, például fahéjjal, szerecsendióval,
vagy csípős pirospaprikával. ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
3 dkg krémsajtot,
4 dkg tehéntúrót,
1 csomó petrezselymet,
1 gerezd fokhagymát,
1 dl tejet,
szerecsendiót,
őrölt fahéjat,
pirospaprikát,
curryt,
borsot,
sót.
Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
550 g kicsontozott csirkemell, 400 g paradicsom, 350 g karfiol, 220 g hosszú szemű fehér rizs, 120 g mélyhűtött zöldborsó, 80 g enyhe curry (az őrölt curryt megpirítjuk és olajjal keverjük, íze így sokkal aromásabb), 60 g mazsola, 30 g vaj vagy margarin, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáska... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakukkfüvet, a szerecsendiót és a petrezselymet. Keverjük össze a kukoricalisztet vízzel, és folyamatos keverés mellett adjuk a húshoz. Öntsük fel az edényt vízzel, forraljuk fel. Adjuk hozzá a curryt, alacsony lángon kb 3. órát főzzük. Szedjük le a csontról a húst, a csontot dobjuk ki, daraboljuk fel a húst, tegyük vissza. Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel.
Melegen t... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Igényli a markánsabb fűszerezést.
Sütőtökkrémleveshez összevágott hagymát, fokhagymát, diónyi gyömbért és teáskanálnyi római köményt kell olívaolajon megdinsztelni, majd rászórni a curryt, összekeverni és hozzáadni a meghámozott és kockákra felvágott sütőtököt. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd sóval, őrölt szerecsendióval és kevés darált borssal íze... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl-t. Felforraljuk, beletesszük az összevágott húst. A tűzről levéve hagyjuk jól kihűlni.
3. A palacsintatésztához simára keverjük a lisztet, kukoricalisztet, tojást, egy csipet sót, a curryt, petrezselymet kb. 6-7 dl vízzel. Nem kell, hogy nagyon híg legyen a tészta.
4. Kiolajozott, forró palacsintasütőben a hagyományos módon palacsintákat sütünk. Mindegyiket megkenjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... immunrendszert is. A curryben van még chilipaprika is, melynek pozitív hatásairól fentebb írtunk. A sárga fűszerben találunk még köményt is, melynek aldehidjei a gyomortüneteket enyhítik. Curryt legkönnyebben indiai vagy thai étteremben rendelhetünk, de ha otthon szeretnénk fogyasztani, akkor ízesítsük vele a tyúkhúslevest.
Gyömbér
A gyömbér enyhíti a köhögés... |
|
|
|
|
|
|
|
... húsleves.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajon készre pirítjuk. A húspirításból visszamaradt olajban a zúzott fokhagymát megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a curryt és a kókuszreszeléket, majd felöntjük a kókusztejjel és a csontlével. A legvégén a vízben oldott 2 dkg keményítővel besűrítjük, ízlés szerint sózzuk. Formáz... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítése:
Vágjuk apróra az újhagymát, a cukkinit karikára és a lazacot kockára. Forrósítsuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az újhagymát. Adjuk hozzá a curryt, keverjük el és öntsük fel a hal alaplével. ĺzesítsük ízlés szerint sóval, borssal, citromlével. Dúsítsuk tejszínnel, majd alaposan forraljuk ki. Nagyon fontos, hogy csak közvetlen tálalá... |
|
|
|
|
|
|
|
... percig pirítjuk, majd kivesszük. A pórét felkarikázzuk, lepirítjuk, majd visszatesszük a gombát, a csirkét és a kukoricát.
Átforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, az ételízesítőt és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál friss bazsalikom, 1 szál újhagyma, 1 db paradicsom, 1 csirkeleveskocka, 400 ml kókusztej.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, keverjük bele a curryt, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az összevágott korianderlevelet, újhagymát és a bazsalikomot. Addig pároljuk, míg az újhagyma üveges nem lesz. Tegyük bele a csíkokra vágott csirke... |
|
|
|
|
|
|
|
... és olajos paprikát felszeleteljük, összekeverjük, majd két részre osztj... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy kanál citromlé, egy kanál reszelt citromhéj, metélőhagyma.
Elkészítése:
A csirkemellet megsózzuk, megfűszerezzük, és forró olajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a curryt és a bort. Ezután lefedjük, és enyhe tűzön 5-8 percig pároljuk. Időnként megforgatjuk. A szőlőt kettévágjuk, és kiszedjük a magját. A megmosott salátát megszárítjuk, és darabokra tépjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg földimogyoró, 6 dkg cukor, 8 dkg vaj/margarin, 1 ek. szójaszósz, 2-3 szál petrezselyem.
1. A lisztet, tejet, tojásokat, 1-1 késhegynyi sót, a Cayenne-i borsot, valamint a curryt simára keverjük, lefedjük, majd 20-25 percig pihentetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát vékony szeletekre gyaluljuk, és rombuszokra vágjuk. A káposztaleveleket... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajt
Egy serpenyőben forró olajon megforgatjuk a zellerleveleket és a szárat, majd beletesszük a lazacszeleteket, sóval, borssal ízesítjük. Zsírpapírra tesszük a vajat, az őrölt curryt és a koriandert, majd miután a halat megöntöztük borral, rátesszük a papírt és lefedjük.
A vegyes salátaleveleket egy tálra tesszük rászórjuk a felkarikázott lilahagymát, olajbogyót ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott almát, egy paprikát, kevés vágott petrezselymet öntsünk le három kanál majonézes tormából, tejfölből és citromból készült szósszal! 12 deka filézett csirkemellre szórjunk egy kis curryt, majd kevés olajjal teflonedényben süssük meg! Almasalátával fogyasszuk. (350 kcal)
Vacsora: Cseh almaleves
350 ml vízbe tegyünk egy evőkanál cukrot, és forraljuk fel. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 evőkanál friss bazsalikom, 1 szál újhagyma, 1 db paradicsom, 1 csirkeleveskocka, 400 ml tej.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, keverjük bele a curryt, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az összevágott korianderlevelet, újhagymát és a bazsalikomot. Addig pároljuk, míg az újhagyma üveges nem lesz. Tegyük bele a csíkokra vágott csirkemell... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverék akkor kész, ha krémes, és szépen befedi egy felfordított kanál hátát. Ha a massza nyúlósnak tűnik, akkor tedd bele a maradék citromlevet is. Amikor kész, beleteheted a borsot, a curryt, s a szabadon választott fűszereket.
A fondü-edényt a felszolgálásig tartsd melegen (pld. borszeszégő felett), s a sajtot rendszeresen keverd meg.
A mártogatáshoz pirított k... |
|
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk, beáztatjuk a sós, fokhagymás tejbe kb. 30 percre, majd leöntjük róla a tejet. A felolvasztott margarinon fehéredésig sütjük a husicsíkokat, majd kiszedjük a serpenyőből. A curryt megfuttatjuk ezen a zsiradékon, mert így jön ki igazán az íze. A tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, ráöntjük a curry-s margarinra, egyet rottyantunk rajta, majd visszatesszük a... |
|
|
|
|
|
|
|
... vizet, belekeverjük a megmosott rizst, kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük. A forró olajban megpirítjuk a húsdarabokat, hozzáöntjük a tejszínt, 1 dl vizet, és felforraljuk. Belekeverjük a curryt, az étkezési keményítőt, egyet forralunk rajta. 4 dkg vajat is hozzáadunk. Felforrósítunk 5 dkg vajat, megpirítjuk benne a répát, rászórjuk az ételízesítőt, megpuhítjuk. A maradék vajat f... |
|
|
|
|
|